Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
21 Feb 2022

De naakte (wijn)waarheid

Pal voor vertrek naar Frankrijk voor inkopen was er op NPO3 het kritische programma ‘de prijsknaller’. Hierin werd het doopzeel gelicht rond de productie van industriële/supermarkt wijntjes. Mijn hart ging sneller kloppen, ik was onder de indruk, wát een super programma!

De makers sloegen de spijker op de kop. Zo werd de (prijs)stupiditeit van de consument zichtbaar, maar nadrukkelijk ook de vernietigende rol van de supermarktinkopers, not to mention de onbegrensde hufterigheid van sommige (wijn)boeren jegens de wereld.

De wereld waarin ik leef rond correcte wijnen, gemaakt met groot respect voor natuur, mens en omgeving kon géén groter plezier worden gedaan dan door de complete waanzin rond wijntjes van € 3,50 eens ongecensureerd tegen het licht te houden. Dank aan KRO-NCRV hiervoor!

Natuurlijk had ik ‘kritiek’ want in dit deel van Frankrijk spreekt men met een accent, dus werd colombard (druif) vertaald als ‘columba’. Een kniesoor die hierop let. Wél wil ik benadrukken dat overmatig gebruik van bestrijdingsmiddelen beslist niet alléén in Frankrijk voorkomt, het is pan Europees.

Mijn maatje, de op topniveau werkende wijnbouwer Thierry Vallette, gaf uitleg en sprak de naakte (wijn)waarheid. Hiermee in schril contrast met de ‘collega’ die er wekelijks op los spuit zonder enig respect voor mens, dier en omgeving. Het zal u duidelijk zijn welke Haagse Wijnkoper de biodynamische wijnen voert van Thierry (!)

Bezoekers aan onze wijnkoperij weten hoe zeer wij ons afzetten tegen het gebruik van kankerverwekkende stoffen in wijngaard en kelder. Het programma maakte duidelijk dat in wijngebieden van Frankrijk ‘Parkinson’ nu sinds 2012 is benoemd als ‘beroepsziekte’ binnen onze branche. Ik ben in mijn carrière al talloze fantastische wijnbouwers verloren aan ongeneselijke ziekten. Intelligente consumenten stoppen integraal met supermarktslobbers van nog géén vier pop. Drink minder, maar beter is altijd ons devies. Wij voeren al heerlijke, biologische én Vegan wijnen vanaf € 6,95 (!). Dank aan het programma ‘de prijsknaller’ het was super!

Clos Puy Arnaud van Thierry Valette is ook bij ons verkrijgbaar.