Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
12 Aug 2020

Deze week Vergel Blanco - 2019 op de proeftafel van de Grote Hamersma

Proefnotitie Harold Hamersma - cijfer 8+ | Bestel hem hier...

De airén. Veelal steundruif die in zijn eentje niet veel klaar speelt. En zelfs in blendvorm levert de inspanning dan vaak tweede keus wit op. Saai, mottig, onderbroek waar de rek uit is. Maar deze van Vergel trekt het wel. Met de hulp van een strak getrainde sauvignon blanc. Meloen, peer en citrusfris. Lekker krak-groene appel. Handje gras. Sappige bitters. Pepert dit jaar ook flink na. Kun je mooi nablussen met een volgende slok. 

Bestel hem hier...

De wijnmaker

La Bodega de Pinoso werkt met de lijnen Fuente Oro en Vergel 100% biologisch in de warme DO Valencia, bij Alicante. Onder de bezielende leiding van Ana Amat werkt een talentvol jong team aan de wijnen. Ze combineren moderne en traditionele technieken, werken met lage sulfietgehaltes en gebruiken inheemse gisten en autochtone druivenrassen als monastrell en airen. De ondergrond en het microklimaat rond de bodega zijn ideaal voor het verbouwen van deze druivensoorten. Ze geven de wijnen van La Bodega de Pinoso net dat beetje extra mee. Een "alma de vida", mediterrane ziel zoals de Spanjaarden het omschrijven.
 
De monastrell zorgt bij de rode wijnen voor de Spaanse vriendelijkheid, de alicante bouschet (= garnacha tintorera) voor het fruit en het kruidige, waarna de merlot het helemaal afmaakt. En zeker het vermelden waard is dat Ana Amat eveneens van 100% monastrell druiven, die in de koelte van het prille ochtendgloren worden geplukt, één van de beste prijs prestatie rosé’s maakt die wij kennen. Vol, zacht, droog en geurig.
 
De diepgewortelde oude stokken van de airen zorgen bij de witte wijn voor een verrassende mineraliteit, waardoor het lijkt of de wijn wat houtrijping heeft meegekregen. Een unieke wijn waaraan heel wat jaren experimenteren ten grondslag liggen. 

Ongekende prijs prestatie

Er is niets makkelijker dan gigantisch dure wijnen inkopen in de hoop iets moois tegen te komen. Veel lastiger is het om spotgoedkope wijnen te ontdekken die iedere toets kunnen doorstaan.

Ana Amat nam kortgeleden het wijn-maak-roer over bij Bodega de la Pinoso in Alicante (Spanje) en toverde in korte tijd de wat ‘rustieke’ wijnen om tot jonge, spannende haast ‘vibrerende’ wijnen.

Bekijk de gehele collectie hier...