Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
05 Jul 2020

Grootse witte Bourgogne onbetaalbaar?

Chablis 1er Cru ‘Mont de Milieu 2016 Domaine Jean Goulley € 39,50 

Bestel hem hier...

 

"Iedereen zal het wel met mij eens zijn dat werkelijk fraaie witte Bourgognes inmiddels onbetaalbaar zijn geworden. Dat laat niet onverlet dat er toch zo héél af en toe iets op ons pad komt waar wij extra blij van worden. Zo ook recent in Frankrijk".

In gesprek met Jean Goulley, één van de echte toppers van Chablis, liet hij zich ontvallen dat hij ons nu een kleine ‘allocatie’ kan gunnen van zijn 1er cru van de wijngaard ‘Mont du Milieu’. Onze oren waren gelijk gespitst want deze wijngaard in de juiste handen kan Chablis opleveren van zeer hoog niveau.

Jean Goulley grossiert in top recensies. Afgelopen december publiceerde Elsevier de jaarlijkse lijst van ‘beste wijnen in Nederland’ van de hand van Nicolaas Klei. En wéér stond onze Goulley in de top, ditmaal met zijn meest bescheiden wijn, nota bene.

De helling ‘Mont du Milieu’ ligt pal oostelijk van het plaatsje Chablis, even zuidelijk van de Grand Cru hellingen, ook Mont du Milieu heeft een zuid expositie gelijk aan de Grands Cru’s. In 2016 maakte Jean Goulley er een kunstwerk van dat menig véél duurdere Grand Cru het nakijken geeft. Sterker nog, ik kan mij niet heugen ooit een betere 1er Cru te hebben geproefd, ook niet bij de vermaarde producenten die aanzienlijk kostbaarder zijn. Zeldzaamheid maakt het helaas niet mogelijk deze fantastische biologische Chablis 1er Cru in de markt zetten maar wij geven aan onze trouwe klanten wel de kans om wat flessen te bemachtigen, wie het eerst komt……want het is een bescheiden allocatie en op = op.

Chablis 1er Cru Mont de Milieu 2016

Chablis 1er Cru ‘Mont de Milieu 2016 Domaine Jean Goulley € 39,50 

Bestel hem hier...