Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
21 Mar 2022

Heilig Huisje

In de wijnwereld zijn er de nodige wijnen van een dermate hoge komaf dat zij altijd en door iedereen als “absolute top” worden bestempeld. Vraag is of dat in alle omstandigheden ook écht zo is.

Zelf heb ik het meegemaakt dat een wijn van ‘mindere’ komaf een gevestigde topnaam het nakijken geeft. Blind in het glas was het Pichon Lalande 1981 die het toen zesvoudig kostende Pétrus het nakijken gaf. Aan tafel zat één collega die dit hardop durfde te zeggen.

Ik moest er recent weer aan denken toen ik mijn team wat grootse wijnen voorzette. Een ervan de inmiddels onbetaalbare Chardonnay ‘McCrea Vineyard’ van Kistler. Deze grootheid uit Californië stond als een huis en walste gewoon over alles heen dat ernaast stond. Tóch liet onze Joan (gewezen Sommelière, nu wijnadviseuse van ons importbedrijf) hardop weten deze wijn minder goed te vinden dan de Chardonnay van Schug. Deze wijn komt ook uit Californië maar kost één vijftiende van Kistler. Ik bedoel maar.

Je moet als jonge vakman/vrouw stevig in je schoenen staan om dit soort boude uitspraken te doen. Zonder gedegen kennis een bovenmodaal ontwikkeld proefvermogen gekoppeld aan een actief wijngeheugen kom je nergens. Duidelijk is dat deze bepalende factoren in ruime mate aanwezig zijn bij Joan Keulers en dat zij bepaald niet ‘bang’ is om haar stem te laten horen.