Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
26 Oct 2020

Hemelse, biodynamische pracht uit de Elzas

De aarde genezen met kruidenmengsels, mest in een koehoorn begraven voor positieve krachten en alleen oogsten bij volle maan: de toewijding voor het biodynamisch wijnmaken is next level shit.

Letterlijk dus. Hoewel dit mest-in-koehoorn en oogsten-bij-volle-maan-gedoe misschien wat zweverig lijkt, zit achter biodynamische wijnbouw een duidelijke visie. Als je zorgt dat de aarde gezond en krachtig is, heb je geen chemische rommel meer nodig. Complete balans in de natuur (mens, dier, aarde, kosmos) is de basis voor goede wijn. Want: blije bodem = blije druiven = blije wij(n).

Bestel de proefbox hier...

Geen chemisch gedoe

Zo denken wijnmakers Amélie en Cécile er ook over. De zussen zijn eigenaresse van wijnbedrijf Vignoble des 2 Lunes in de Alsace, en dedicated to the max. Schadelijke bestrijdingsmiddelen komen hun wijngaard niet in. Ze bespuiten de druiven met een zelfgemaakte speciale thee van gedroogde planten en kruiden die in de wijngaard groeien. ‘’Het maken van een mooie wijn in goede harmonie met de natuur is meer dan een liefde. Het is een missie, bijna een obsessie’’.

Wijnbaby’s

Voor Amélie en Cécile staat oogst voor geboorte. Er zijn immers nieuwe wijnen op komst!
Deze ‘wijnbaby’s’ komen nooit te vroeg op de markt, maar worden in een rustgevende omgeving opgevoed. Over liefde voor je werk gesproken.

Ode aan de zussen

Niks geen lovers uit het verleden, of ode aan een idool. Amélie en Cécile hebben een wijn naar zichzelf vernoemd: Cémélie. Mag ook gewoon, ze werken er kneiterhard voor.  Want laten we reëel zijn, een wijngaard runnen is geen kattenpis. En een topwijn maak je niet zomaar. ‘’Onze filosofie is volle aandacht voor de wijn en maximaal respect voor de natuur. Onze kracht is ongekend hard werken’’.

Hoe smaakt het dan?

Als een naturistencamping: puur natuur, maar je moet gewoon even die drempel over. Nu zonder dollen; zonder chemische middelen, maar mét ontzettend veel aandacht en alleen de allerbeste druiven proef je echt die geconcentreerde, pure smaak. Zoals ‘ie bedoeld is, zeg maar.

Eerst proeven, dan geloven?

Kan gewoon. Hoef je niet alleen te doen ook. Bosman Wijnkopers heeft een proefbox samengesteld met 6 verschillende wijnen van Vignoble des 2 Lunes.

Bestel de proefbox hier...

Proeverij video

In combinatie met deze unieke Elzas proefbox kun je genieten van de proefnotities van wijndocent Jeroen Bronkhorst van Wijnstudio. Hij loodst je door de hele rits heen. Een begeleide wijnproeverij, die je gewoon vanuit huis kunt volgen. Of vanaf de naturistencamping. Zodra je de proefbox hebt ontvangen, kun je gemakkelijk de youtube filmpjes per wijn, hieronder aanklikken en samen met Jeroen de wijnen proeven en ontdekken. 

Bestel de proefbox hier...

Inleiding & Proefnotitie 2017 Pinot Blanc Apogee

Proefnotitie Crémant d'Alsace Blanc de Noirs

Proefnotitie 2016 Pinot Noir Perigee

Proefnotitie 2010 Pinot Gris Grand Cru Hatschbourg

Proefnotitie 2016 Pinot Noir Perigee

Proefnotitie 2017 Gewurztraminer Amelie

Bestel de proefbox hier...