Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
03 Jun 2021

Hoogst opgeleide wijnmensen ter wereld

Het Britse Institute of Masters of Wine staat wereldwijd te boek als het (met afstand) hoogst haalbare in onze branche. Als je achter je naam MW mag zetten dan behoor je tot een eenzaam en select groepje afgestudeerden.

Ik heb regelmatig contact met MW’s uit verschillende hoeken van de wereld, Journaliste Jancis Robinson, Bourgogne expert en auteur Jasper Morris om er maar wat te noemen. In het verleden, volgend op mijn bezoek aan Château Loudenne in Bordeaux,  vroeg Charles Eve mij of ik de studie wilde komen volgen met hem als mentor. Omdat ik hét ras voorbeeld ben van een autodidact liet ik die uitnodiging (respectvol) aan mij voorbijgaan. 

Al jaren ondersteun ik het educatieve werk van ‘De Wijnstudio’ opgericht en uitgevoerd door een steeds verder uitdijende groep Nederlandse wijngekken. Bij een toevallige inventarisatie kwam ik erachter dat De Wijnstudio maar liefst vier Masters of Wine als docent heeft. Kan denk ik geen enkele andere Nederlandse wijnopleider aan tippen. De wijnstudio verzorgt landelijk méér wijnopleidingen dan welk ander instituut ook, van basiscursus tot en met wset 3 kunt u bij ze terecht voor een gezellige instapcursus (ook superleuk als bedrijfsincentive) tot een gedegen opleiding mét certificaat. Voor alle informatie; [email protected]. De wijnstudio verzorgt ook alle wijncursussen voor Bosman Wijnkopers.

De docenten zijn:

  • Cees van Casteren MW
  • Frank Smulders MW
  • Job de Zwart MW
  • Romana Echensperger MW