Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
21 Apr 2020

Hubrecht Duijker proeft Château Rochecolombe 2018

Recensie Hubrecht Duijker...

“Het was in 1925 dat de in Gent geboren componist, musicus, dirigent, auteur en schilder Robert Herberigs een tweede onderkomen kocht in het zuidelijke Rhône-dal. Dat was Château Rochecolombe, een landgoed met vooral abrikozenbomen en enkele ranken voor wijn. Pas na de Tweede Wereldoorlog maakte de boomgaard plaats voor een wijngaard, momenteel van 30 hectare, waarvan de druiven eerst naar een coöperatie gingen, en vervolgens in de jaren zestig verwerkt werden tot een zelf gebottelde wijn. Kleinzoon Roland Terrasse zwaait tegenwoordig de scepter, en wel zo uitstekend dat bijvoorbeeld zijn Côtes du Rhône in Parijs met goud werd bekroond. Biologisch geteelde grenache en 40 procent syrah vormen de basis voor deze kostelijke, gulle, door donkere aroma’s en dik zwart fruit gemarkeerde, subtiel kruidige, dimensie biedende, ongefilterde biowijn.”

Bestel de door Hubrecht geproefde wijn hier...

Château Rochecolombe

Château Rochecolombeis een familiebedrijf. Sinds vier generaties werken zij met dezelfde passie voor zowel de wijngaard en voor de wij. De knowhow is doorgegeven van generatie op generatie.

Geschiedenis

De in “van Oudenaarde” (België) geboren , Robert HERBERIGS is een bekende songwriter en artiest. Deze Belgische schilder, kocht Château Rochecolombe in 1925 als een tweede huis. In die tijd was het pand een grote boomgaard van abrikozenbomen en enkele percelen wijnstokken.

Vlak na de Tweede Wereldoorlog, namen zijn oudste zoon Gilbert met zijn vrouw Genevieve Van de Vyvere, de teugels van het landgoed over, en zij zetten de abrikozenvelden vervolgens om in wijngaarden. De vijftien eerste jaren werd de oogst meegenomen naar de Cooperative Cellar van Bourg Saint Andéol een wijnhuis dat handelde in Châteauneuf du Pape. In de jaren zestig deed hij de gewaagde weddenschap om zijn eigen kelder te creëren voor het maken van Côtes du Rhône, terwijl in het kanton de belangrijkste productie tafelwijn was.

Hij was veertig jaar lang voorzitter van de Unie van Wijnbouwers van de Côtes du Rhône van het kanton Bourg Saint Andéol en meerdere jaren bestuurslid van het Syndicat Général des Côtes du Rhône in Avignon. Hij zit ook achter de uitbreiding van het Appellation-tijdperk van de Côtes du Rhône en de Côtes du Rhône Villages en de dorp toevoegingen zoals Bourg Saint Andéol. Hij was ook een sterke pleitbezorger voor traditionele werkmethoden.

Anno 2019 is het Roland die gesteund door echtgenote Florence en hun beide kids voortvarend werkt aan de toekomst van dit voorbeeldige domein. Alle wijngaarden worden biologisch gecultiveerd en er wordt ook al nadrukkelijk gekeken naar de overtreffende trap, het werken in biodynamie. De wijnen zijn kwalitatief zo goed dat zelfs een top wijn maker uit Californië, Axel Schug er op zijn site aandacht aan besteed. Evident is dat deze wijnen, binnen hun categorie, tot de absolute top van de Rhône mogen worden gerekend.