Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
29 Apr 2021

IJskoud de lekkerste

Als ‘keukenfreak’ en ‘kookpapa’ ben ik dagelijks bezig met gezond eten op tafel te zetten voor mijn gezin. Ik maak er een punt van 100% biologisch te werken. Wij hebben dan ook al jaaaaren geen ziek kind in huis gehad. Het zal geen toeval zijn. Als de brandstof goed is loopt het motortje op zijn best.

Normaal is dus ieder ingrediënt vers en komt er op een enkel onderdeel van de maaltijd na niets uit pakjes, potjes en diepvries. Maar daar zou mogelijk iets in kunnen veranderen want tijdens mijn meest recente verblijf in Bordeaux maakte ik opnieuw kennis met Picard, de diepvries specialist van Frankrijk. Na de recente overname door een Zwitserse partij lijken kwalitatief de doelstellingen nog hoger te zijn dan hiervoor.

De haricots vert uit schoonmoeders tuin krijgen er moeiteloos een concurrent bij uit de freezer. Mijn huis gemaakte gratin van aubergine evenzo. En dan zijn er ook zaken uit de Oosterse keuken, kleine, eenhaps loempia’s bijvoorbeeld. Alsof je ze thuis zelf hebt gemaakt, maar dan net dat slagje beter!.

In de smetteloos schone koelvitrines liggen uiteraard ook zoetigheden in alle soorten en maten. Opvallend goed waren de diepsmakende chocolade cakejes met een half vloeibare vulling van zoute karamel. Hemeltje lief, kreeg ik dat thuis maar zo goed voor elkaar.

En dan is er sinds kort ook wijn. Natuurlijk is het voor mij leuk om te zien dat Picard de aansluiting vond met twee dames die ik uit mijn eerdere wijn carriere heel goed ken, Anne Gros en Claude Jourdan. Beide meiden mochten een witte wijn op het schap zetten bij Picard. Maar er is ook een verrukkelijke en kersverse mousserende Vouvray uit de Loire en een fijne, biologische rode Rioja. Net als met de zaken uit de freezers zijn ook de wijnen onberispelijk te noemen.

’s Lands grootste voert een beperkt assortiment Picard producten.