Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
07 Jan 2021

Je valt stil en geniet intens van deze oude jaargangen Rivesaltes

Domaine Singla - Héritage du Temps

De producent

Het zijn altijd eigenzinnige individuen die het verschil maken. Zo ook bij Domaine Singla in de Roussillon. In 1999 verruilde Laurent de Besombes zijn universitaire studie rechten voor een studie wijnbouw aan het Lycée Viticole om al in 2001 de beste percelen van het uit 1900 daterende familiedomein met zijn 50 hectare wijngaarden – groot voor de Roussillon – om te schakelen naar biologische wijnbouw. Sinds 2006 is de hele productie ls zodanig gecertificeerd. Laurents doel: het maken van vins vrais, ware wijnen!

Vin : Un « Rivesaltes Singla » à l'honneur sur NBC pour Halloween -  lindependant.fr

Terroir belangrijker dan temperatuur

Desombes kan werken met twee terroirs. Een ervan is Mas d’En Alby in de Vallée d’Aspres met arme ‘terres blanches’ bezaaid met losse stenen. Het andere is Le Mas Passe Temps in het ruige noorden richting Maury met kalk- en ijzerhoudende harde rode klei. Kleine percelen tegen steile rotswanden en omgeven door pijnbomen en garrigue. Rendementen tussen de 15 à 20 hl/ha. Laurent vinifieert elk perceel apart in kleine cuves van 5000 liter. Opvallend: hij koelt zijn druiven niet, dwars tegen oenologische voorschriften in. Reden: “Ik kan me niet voorstellen dat druiven die bij 30º geplukt zijn baat hebben bij een thermische schok naar 15º.” Uiteraard bottelt hij zonder te klaren of te filteren. Rode draad in zijn assortiment: enorme frisheid en fruitintensiteit, ondanks de Catalaanse warmte.

Bekijk ons assortiment oude jaargangen hier...

Land: Frankrijk
Herkomst: Rivesaltes
Kleur: wit
Druivenrassen: grenache blanc, grenache gris
Werkwijze: biologisch

De wijn

Assemblage van 50% grenache blanc en 50% grenache gris, eerst gerijpt in cementen tanks en aansluitend 15 jaar opvoeding op hout.