Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
21 Mar 2022

Le Domino

Voor zon-zee en strand aanbidders die het zomers zoeken aan de Côte d’Azur is er een aardige eet tip in het plaatsje Draguignan. Restaurant ‘Le Domino’ is een sympathieke aanrader. Dit is geen voorname multi sterren locatie maar een knusse tent waar je met plezier ‘en famille’ neerstrijkt. Voor lezers die het Schlemmer van Dorien de Vos zich nog kunnen herinneren een herkenbare stijl wat inrichting en uitwerking betreft. Een restaurant zonder poe ha maar met sfeer en karakter.

Er zijn meerde eetzalen waar de tafels nu ver uiteen staan. Aan de muren allerlei beeldende kunst en er hangt hier en daar ook wat uit het plafond. Gedeisde jazz afgewisseld met wat zestiger jaren bossanova muziek. Super vriendelijke bediening, een héél bescheiden menukaart (waardoor alles kraakvers is) en een wijnkaart tegen winkelprijzen.

Ik genoot van drie ‘rondelles’ van foie gras met een zalige compote van mango en ui erbij iets ‘spicy’ van stijl maar prachtig aansluitend op de lever.

Als hoofdgerecht ‘onglet’ of te wel longhaas van rund. Tot in de perfectie bereid, sappig, schoon en zuiver van smaak. Erbij gebakken krieltjes en diverse a la minute bereidde groentetjes, helemaal okay. Als saus een klassieke crême met groene peperkorrels. Simpeler kan haast niet, maar hier vielen alle ingrediënten perfect op hun plek.

Mijn actie met de Coravin viel ook hier goed op toen ik twee flessen wijn bestelde, maar de bediening vroeg deze niet te ontkurken. De naald van de Coravin doorboorde eerst de kurk van de 100% rolle (vermentino) van Domaine la Tournarelle uit 2020. Een ingetogen en beschaafd glas wit. Mooie elegantie en vulling, prachtig zuiver en verkwikkend.

Als rood was er Château des Sarrins uit 2016. Het toeval wilde dat ik juist die middag in gesprek was met een wijnboer en vertelde over de zoon van Champagnekoning Bruno Paillard. Aymeric Paillard heeft de schijnwerpers van de Champagnewereld vaarwel gezegd en drijft nu een mini domein in St-Joseph, Noord-Rhône. Mijn verbazing was groot toen ik genoot van de fijne complexiteit van de rode, biologische Provence want wie bleek de eigenaar te zijn? Bruno Paillard. Hij maakt in de Provence ook zeker verdienstelijke wijn, mooie fonkelend donkere kleur, fijn aromatisch en toegankelijk wat stijl betreft. Mond vullend met complexiteit en finesse, mooi in de wijn opgenomen tannines en prima evenwicht. Een heerlijk glas.

Kortom, ooit in Draguignan? Dan zeker een hapje gaan eten in het sympathieke en betaalbare Le Domino. Ook vier kamers beschikbaar.

Restaurant Le Domino
28 Avenue Carnot
83300 Draguignan
Tel 00 33 494 671 533
[email protected]