Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
18 Jun 2021

Voorverkoop Château Jean Faux ‘Grand Vin’ 2020

Een van de pareltjes van onze wijncollectie is Château Jean Faux uit Bordeaux

Dit schattige, kleine kasteeltje staat in het gehucht Sainte Radegonde, van het formaat ‘op tijd remmen’ anders ben je er al doorheen. Jean Faux werd in 2002 gekocht door de onvermoeibare Pascal Collotte. Hij was medeoprichter van wellicht het beste wijnvaten bedrijf van Frankrijk, Saury. Na verkoop van zijn aandelen investeerde hij in Jean Faux, ging meteen biologisch werken en sinds 2015 biodynamisch. Hij werd recent uitgenodigd toe te treden tot de eredivisie van de Franse biodynamische wijnbouw, verenigd in het genootschap Biodyvin. Daarnaast is hij Ecocert én Demeter gecertificeerd.

De kwaliteit van zijn wijn? onberispelijk, geweldig, groots. Het allerbeste dat de appellation Bordeaux Supérieur te bieden heeft. Sterker nog, menig véél hoger geklasseerde wijn heeft in het glas het nakijken naast de Grand Vin van Château Jean Faux.

Voor het eerst in vele jaren heeft Pascal toegestemd in een ‘primeur’ verkoop. De lijst van alle formaten gaat hierbij. Zelf heb ik alle ‘losse’ onderdelen van de wijn kunnen proeven dit voorjaar, de uiteindelijke assemblage was nog niet gereed. Alles was meer dan overtuigend.

De genoemde prijzen liggen vér onder de marktprijzen, waar u normaal € 27,95 betaalt is dat ‘en primeur’ nog maar € 18,95, een fantastische besparing. Ook doen wij voor het eerst magnums, dubbele magnums en 5 liter ‘jeroboams’ in de voorintekening. De prijzen zijn inclusief transport uit Frankrijk naar ons magazijn in Sassenheim, alcoholaccijns, belastingen op alle verpakkingen en BTW. Het oplegpotentieel van deze wijn zal zeker 10 tot 15 jaar zijn.

Sla uw slag en mail ons ! Deze aanbieding sluit op woensdag 30 juni aanstaande.

Alle prijzen Rouge & Blanc

  • Flessen 75cl - € 17,95 per fles - Karton 12 flessen en € 18,95 per fles - houten kist 12 flessen
  • Magnum 150 cl - € 37,50 per magnum - karton 6 magnums
  • Double Magnum 300 cl € 102,50 per dubbele magnum – houten kist 1 dubbele magnum
  • Jeroboam 500cl € 199,50 jeroboam – houten kist 1 Jeroboam