Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
29 Apr 2021

When in Bordeaux……

“Drink Bordeaux” een typisch Britse benadering die ik maar wat graag opvolg, want als u dit leest begeef ik mij moedig, over de Medoc om nog een ‘final check’ te doen inzake de wijnen die wij kochten uit 2018.

Het tempo van de bezoeken ligt lager dan in april want dan doe ik tot 15 kastelen op een dag aan, nu is het rustiger en er wordt ook geluncht hier en daar. De kasteelbonzen trekken dan iets moois open. Even voor de Bordeaux kenners, deze week alleen al; Palmer 1990, Leoville Lascases 2010, Cheval Blanc 1990, Poujeaux 2009 en een indrukwekkend goede St Pierre 2015, jong maar superbe. Omdat er moet worden gereden blijft het bij één slokje per wijn, best jammer maar het is niet anders.

Kocht u al wijn uit 2018 om weg te leggen? Het is een werkelijk geniaal mooi jaar dat feitelijk in geen enkele kelder mag ontbreken. Zelden zag ik in mijn carrière zoveel prachtige wijnen waarvan er enkele als nieuwe kwaliteitsreferentie voor het betrokken kasteel zullen gaan gelden de komende jaren.

De truc is om topwijnen in te kopen tegen de meest gunstige condities, wij noemen dat de ‘premier tranche’ dus de eerste hoeveelheid kisten die het kasteel beschikbaar stelt aan wijnhandelaren. Ik ben er dan ook altijd als de kippen bij want steeds vaker blijken de beschikbare hoeveelheden gering, terwijl de vraag hoog blijft.

Wilt u weten wat er nog beschikbaar is uit de ‘premier tranche’? Stuur dan een email naar [email protected] (bellen kan ook naar de wijnkoperij 070 358 4336), wij zorgen ervoor dat u geheel vrijblijvend alle informatie krijgt uit 2018 en de lijst van nog beschikbare wijnen. Per traditie bieden wij liefhebbers gedurende één week de wijnen nog aan tegen de voorinteken prijs van twee jaar geleden als ‘laatste kans’.

Vanuit Bordeaux, een vineuze groet.

Bosman Wijnkopers
Nico McGough