Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
04 Feb 2021

Zestig jaar aan de toonbank

Vaste bezoekers aan de wijnkoperij weten het, ons pareltje is Mevrouw H. Bosman, de mede oprichtster van het bedrijf. Intern is haar koosnaam Mrs. ‘B’. Als je telkens haar energieke aanwezigheid op de werkvloer ziet is het ongelofelijk om te weten dat deze vakvrouw dit jaar precies 60 jaar ‘aan de toonbank’ staat.

Zij begon in het ouderlijk bedrijf waar woning en interieurzaken werden verkocht. Toen zij kennis maakte met Dick Bosman, de liefde van haar leven, verruilde zij van werksfeer en was medebepalend voor het succes van Bosman Wijn & Gastronomie, destijds gevestigd aan de Weissenbruchstraat. Als snel was deze winkel één van de gastronomie iconen van de stad.

In 2000 werd de grote stap gezet door de bewerkelijke delicatessenwereld te verruilen voor een 100% wijnhandel, als locatie werd gekozen voor De Frederik Hendriklaan. Al snel had ook dit bedrijf een grootse reputatie. In 2010 werd het mij gegund om het bedrijf over te nemen en beloofde Mrs ‘B’ plechtig aan Dick dat zij altijd verbonden zou blijven aan de winkel. En dat is nog steeds zo, tot op de dag van vandaag. De klap die zij moest incasseren bij het heengaan van haar man in 2011 heeft zij met kracht en doorzettingsvermogen weten te pareren. Onze Mrs’B’ is de Premier Grand Cru van ons bedrijf, de tóp Champagne onder de Champagnes, de meest wijze van alle Vintage Port’s, de rijkste Bourgogne die er is.

Samen met onze vaste klanten genieten wij wekelijks van haar sprankelende, zorgzame aanwezigheid.

Nico McGough