Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Bourgogne Chardonnay 2022

Bourgogne Chardonnay 2022

€24,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
De "instap" Chardonnay van Sylvain Loichet, geeft de potentie van dit wijnhuis aan. Sylvain bewijst dat je spannende drinkbare wijn kan maken, met de hand op de knip. Frisheid en levendigheid zijn de sleutelwoorden van deze Chardonnay met een mooie volwas
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving
De "instap" Chardonnay van Sylvain Loichet, geeft de potentie van dit wijnhuis aan. Sylvain bewijst dat je spannende drinkbare wijn kan maken, met de hand op de knip. Frisheid en levendigheid zijn de sleutelwoorden van deze Chardonnay met een mooie volwassenheid, een geur van witte bloemen, hazelnoot met citrustonen.
 
Het is een assemblage van verschillende percelen. Het terroir is samengesteld uit kalksteen en witte mergel. De leeftijd van de wijnstokken is tussen de 35 en 40 jaar. De druiven worden, relatief laat in t seizoen handmatig geoogst, waarna de druiven voorzichtig worden geperst met een pneumatische pers. Het druivensap wordt 's nachts overgegoten in eiken vaten die voor 30% uit nieuwe vaten bestaan. Na 9 maanden worden de wijn licht gefilterd, waarna deze wordt gebotteld, uitsluitend gebruikmakend van de zwaartekracht.
Bewaar Potentieel: 8 tot 10 jaar houdbaar.
 
De Grote Hamersma - 9
Geproefd op 10 maart 2020
Wijn van een ‚herintredende‚ wijnboer. Ooit pondde de familie de wijngaarden uit door de druiven aan derden te verkopen. Maar dat leverde geen wit en rood tot de derde macht op. Zoon Sylvain (anno 1983) ontdeed zich langzaam maar zeker van het huurjuk. Om vervolgens de wijngaarden stuk voor stuk om te scholen tot biologisch. Thans zijn er acht hectaren weer in eigen bezit en veel meer moet het allemaal niet worden. ‚Ik doe alles met de hand en op zeer ambachtelijke wijze en vind dat tien hectaren wel de limiet is,‚ meent Loichet.
Chardonnay zoals dat alleen door de betere producenten in Bourgogne gemaakt kan worden. Licht bloesemend, nergens nadrukkelijk leunend. Met het vetje op de juiste plek, het fijne witte fruit op zijn plaats, de mineralen hebben goed opgelet, waardoor de balans mooi is. Verzorgd wit fruit, een verwijzing naar exotisch en aangenaam droog en fijn lang afdrinkend. Grote Président. Het is weer wat anders in Frankrijk.
Land Frankrijk
Productiemethode Biodynamisch
Herkomstbenaming A.O.C. Bourgogne
Lekker bij Escargots in knoflook en witte wijn, Franse vissoep als bouillabaise, kreeft of andere schaaldieren met botersaus, stevige witvis, gevogelte en diverse kaassoorten.
Smaakprofiel Levendig, fris en volwassen. Elegante aroma's van witte bloemen, hazelnoot met citrustonen. 
Druivenras Chardonnay
Jaargang 2018
Inhoud