Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Pauillac 2017 5ème Grand Cru Classé

Pauillac 2017 5ème Grand Cru Classé

€84,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
De vintage 2017 wordt gedomineerd door Cabernet Sauvignon (80%), waardoor het terroir, het karakter en de charme van onze prachtige Cabernets kan uitdrukken. De wijn heeft een diepe, heldere robijnrode kleur. Het boeket heeft geuren van rijp rood fruit, v
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
De vintage 2017 wordt gedomineerd door Cabernet Sauvignon (80%), waardoor het terroir, het karakter en de charme van onze prachtige Cabernets kan uitdrukken. De wijn heeft een diepe, heldere robijnrode kleur. Het boeket heeft geuren van rijp rood fruit, viooltjes en kruiden. Dit wordt aangevuld door een aantrekkelijke frisse mineraliteit. In de mond is de aanzet strak, zuiver en lang, met zijn rijpe en gesmolten tannines. Al met al is dit een wijn met een grote balans, die charme, elegantie en frisheid verenigt; het is aromatisch, met een nasmaak van aanzienlijke kracht en presicie. Deze 2017 doorbreekt de vorm van jaargangen die eindigen op "7", aangezien het de rijkdom van expressie laat zien van het prachtige terroir van Pauillac, een combinatie van balans, verfijnd en rijp fruit.
 
Onder de wijnen van Pauillac wordt Grand-Puy-Lacoste beschouwd als "een grote klassieker", in staat om zijn consistente karakter af te stemmen op de geest van elk jaargang. Wijnen zijn de uitdrukking van hun terroir, hun klimaat en hun druiven, maar ze dragen ook de handtekening van de wijnmakers. Dus terwijl hij het grootste respect toont voor de gaven van de natuur, zal François-Xavier Borie fier verwijzen naar de "handtekening" van Grand-Puy-Lacoste, die duidelijk zichtbaar is in verticale proeverijen.
 
De wijnen hebben een mooie, diepe kleur, de aroma's zijn heel puur en complex, subtiel en verfijnd. Afhankelijk van het oogstjaar kan de eerste indruk zijn van rijp fruit of bloemen, vaak geroosterde tonen, kruiden en vanille.. Na verloop van tijd ontwikkelt het een opmerkelijk in een vol en rijk karakter. In de mond valt de wijn op door zijn elegante individualiteit vanaf de eerste indruk tot en met de laatste momenten van een afdronk die voortdurend en subtiel wisselend genot biedt. De smaken ondersteunen en versterken de aromatische sensaties, vooral met een opmerkelijk groot scala aan fruit, cassis zal zich ontwikkellen met veroudering.
 
De wijnen zijn goed gestructureerd, met een krachtige tanninestructuur die nooit zijn zijdezachte zachtheid verliest. De vierde dimensie van Grand-Puy-Lacoste is tijd. Van nature een wijn voor lange rijping, hij heeft tussen de acht en tien jaar nodig om zijn volledige potentieel te onthullen, door kracht en harmonie samen te brengen. Elke vintage ontwikkelt zich volledig na een periode die overeenkomt met zijn profiel. "Geduld wordt beloond met complexe aroma's van gedroogd fruit, Havana-tabak en cederhout, zachte tannines en een uitzonderlijk lange aromatische afdronk" Markus del Monego, 's werelds beste sommelier in 1998.
Land Frankrijk
Productiemethode Biodynamisch
Herkomstbenaming Pauillac 5ème Grand Cru Classé
Lekker bij Cotes du boeuf en ander gebraden rundvlees, hertenbiefstuk, beef wellington en boeuf bourgignon.
Smaakprofiel Krachtig, elegant, strak en zuiver.
Druivenras 80 % Cabernet Sauvignon, 20 % Merlot
Jaargang 2017
Inhoud