St. Michael Eppan Chardonnay Sanct Valentin 2017

Wijnmaker: St. Michael Eppan
Prijs: €33,95 €28,06 Excl. btw
Druivensoort Chardonay
Wijnsoort Wit
Smaakprofiel Malolactische gisting en ontwikkeling op de "lies" in barrique-tonneaux. Assemblage vindt plaats na bijna een jaar, gevolgd door zes maanden rijping in stalen vaten.
Lekker bij Stevige gerechten zoals fritto misto (gefrituurde zeevruchten), porcini-champignons ravioli met cream saus en risotto met graukaese en chili. Het gaat ook goed met geroosterde kip en wiener schnitzel.
Oogstjaar 2017
Regio Alto Adige
Herkomstbenaming D.O.C. Alto Adige
Land Italie
Productiemethode Conventioneel

 

De populaire druivenvarieteit is bekend over de hele wereld. De druiven groeien op de best geselecteerde wijngaarden van de gemeente Eppan. Ze ontwikkelen zich op zo'n uitstekende manier dat ze een kwalitatief hoogwaardige en krachtige maar elegante premium-wijn produceren. Chardonnay is sinds 1986 onderdeel van de Sanct Valentin-lijn en is een van de belangrijkste wijnen van de wijnmakerij. Uitstekend evenwicht, goed geintegreerde zure en uitstekend verouderingspotentieel.

De Grote Hamersma

Heeft zo'n beetje dezelfde behandeling ondergaan als de Sanct Valentin Pinot Bianco en Pinot Grigio. Hout, sur lie, beste percelen. Luxe Chardonnay daarom. Wellicht minder eigen en onderscheidend maar wel buitengewoon fraai. Hoog compact. Spannende energie voor in de mond. Herinneringen aan vroeger: het eerste thrillseeken. Nu zijn er patronen met lachgas, destijds drukten we de twee koperen eindjes van een witte Kat-batterij tegen het puntje van de tong. Kicks voor bijkans niks. De eerste siddering achter de rug - behorend bij bergwijn immers - dan verder met gekonfijte abrikoos en appel, goede noga met zijn nootje (niet te zoet), kaneel (ook niet te veel) en een discrete romigheid.

Perswijn

Een serieuze geur, met rijp citrusfruit en fijne toast. De smaak is rond, licht filmend, milde zuren met een notige lange afdronk.

 
Uw review toevoegen 0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Powered by Lightspeed
Bank transfer iDEAL