Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Pinot Grigio Classico 2020

Pinot Grigio Classico 2020

€18,95
Stukprijs: €0,00 /
niet op voorraad
Deze wijn is momenteel een ware rage, een internationale bestseller. De druif, die eigenlijk afkomstig is uit de Bourgogne, houdt niet alleen van het klimaat in Zuid-Tirol, maar ook van de bodemgesteldheid. Het heeft hier een tweede thuisland gevonden en
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Deze wijn is momenteel een ware rage, een internationale bestseller. De druif, die eigenlijk afkomstig is uit de Bourgogne, houdt niet alleen van het klimaat in Zuid-Tirol, maar ook van de bodemgesteldheid. Het heeft hier een tweede thuisland gevonden en is de meest aangeplante druivensoort geworden. Het wordt gewaardeerd om zijn frisheid, mooie zuurgraad en aangename, aanhoudende afdronk. De kleur is strogeel met een lichte groene glans. De wijn heeft een fruitig aroma met geuren van rijpe peer en appel. In de smaak is hij zacht, verfijnd en elegant. Een ongecompliceerde aperitiefwijn. De ongecompliceerde aperitiefwijn wordt vaak gedronken op trendy feesten en scene-evenementen. Combineert perfect met ceviche met koriander, burrata of mozzarella met tomaat en basilicum, sushi en sashimi.
De wijngaarden liggen tussen de 400 en 500m hoog in Appiano en Caldaro en zijn gericht op het zuidoosten tot zuidwesten. Het terroir bestaat uit kalkhoudende kiezelgrond. Handmatig oosten van de Pinot Grigio vindt plaats van midden tot eind september. Een deel van de wijn ondergaat malolactische gisting in roestvrijstalen tanks.
De Grote Hamersma - 9- Geproefd op 27 januari 2020
Met dank aan een van de beste coöperaties van de wereld tevens een van de beste wijnproducenten uit de Laars. Geen weewater. Geen wrochtbocht. Geen kwanselsap. Zo precies gemaakt. Zo loepzuiver.Een strak, lichtbitter, fijn-fris, revitaliserend, koelknapperig schenkgeschenk. Ook fijn: euro voordeliger geworden dan de 2016 die we het laatst ondervonden.
Land Italië
Productiemethode Conventioneel
Herkomstbenaming DOC Alto Adige
Lekker bij Als aperitief of bij ceviche met koriander, burrata of mozzarella met tomaat en basilicum, sushi en sashimi.
Smaakprofiel Zacht, verfijnd en elegant.
Druivenras Pinot Grigio
Jaargang 2021
Inhoud