Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Pinot Grigio Anger 2021

Pinot Grigio Anger 2021

€23,95
Stukprijs: €0,00 /
niet op voorraad
Afhankelijk van de bodem en het microklimaat varieert Pinot Grigio van een eenvoudige alledaagse wijn tot absolute top cuvée. De warme, zonovergoten wijngaarden van de Anger-sites, met hun leemachtige kalksteengrindbodems, zijn een schoolvoorbeeld. De Ang
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Afhankelijk van de bodem en het microklimaat varieert Pinot Grigio van een eenvoudige alledaagse wijn tot absolute top cuvée. De warme, zonovergoten wijngaarden van de Anger-sites, met hun leemachtige kalksteengrindbodems, zijn een schoolvoorbeeld. De Anger Alto Adige Pinot Grigio heeft een nobele structuur, mooie balans en fijne zuurgraad, waardoor het een absoluut genot is om te drinken. De kleur van de wijn is lichtgeel met een lichte groene glinstering. In de geur heeft het aroma's van peer en honingdauwmeloen. De wijn is romig en tegelijkertijd fris en heeft een lange afdronk wat hem een goede partner maakt bij de volgende gerechten. Vissoep, gebakken witvis met gegrilde groenten, parelhoenfilet en kalfsfilet met romige saus.
De diverse wijngaarden liggen tussen de 400 en 430m hoog nabij het dorpscentrum van St. Michael gericht op het zuiden en zuidoosten. (zie foto's) Het terroir bestaat uit kalksteengrind. Handmatig oogsten van de Pinot Grigio vindt plaats midden september. Gisting en malolactische gisting van het merendeel (70%) vindt plaats in roestvrijstalen tanks en de rest (30%) in eikenhouten vaten. De twee wijnen worden in maart gecombineerd.
Land Italië
Productiemethode Conventioneel
Herkomstbenaming DOC Alto Adige
Lekker bij Vissoep, gebakken witvis met gegrilde groenten, parelhoenfilet en kalfsfilet met romige saus.
Smaakprofiel Fris, romig en levendig.
Druivenras Pinot Grigio
Jaargang 2021
Inhoud