Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
29 Jun 2021

1e voorintekening bij Bosman Wijnkopers - De Top van Cahors

Al decennia is de topper uit de Appellation Cahors wat mij betreft Château du Cèdre. Waar bij anderen extreme ‘stoerheid’ merkbaar is blinken de wijnen van du Cèdre juist uit door beheersing en finesse. Men werkt er al jaren biologisch en kasteel eigenaar Pascal Verhaeghe is inmiddels een gewaardeerd consulent in het gebied. Hij staat met raad en daad collegae bij die ook biologisch (willen gaan) werken.

De recente covid reis restricties trotserende moest ik mij melden in Cahors om de oogst 2020 van het vat te proeven. Het was mijn eerste bezoek aan het sympathieke domein. Al een jaar of 40 ervaar ik hun wijnen als toonaangevend, maar uit het vat geproefd (zeker uit het uitmuntende jaar 2020) kwamen de wijnen méér dan indrukwekkend over.

 

Ter plaatse besprak ik de mogelijkheid om een voorintekening te houden met de grote cuvées van Du Cèdre uit 2020 en deze week ontvingen wij de details. Voor het eerst bieden wij dan ook hierbij de grotere wijnen aan van dit domein. Pascal heeft fantastische prijzen afgegeven voor deze twee topwijnen, een échte primeur aanbieding dus.

Ten midden van alle hyper kostbare grote Bordeaux vallen deze super Cahors in een meer ‘haalbare’ prijsklasse. Iedere werkelijke liefhebber met een wijnkelder adviseren wij om vast wat van deze kostelijke wijnen in te slaan want deze klassieke grootheid uit centraal Frankrijk kan meer dan uitstekend rijpen.

Op het bestelformulier kunt u aangeven hoeveel flessen u wenst. Wij verwerken het administratief en sturen u de rekening. Zodra deze is voldaan ligt de reservering vast. Levering wordt verwacht circa 18 maanden na de oogst, ergens in het voorjaar van 2022.

Bestelformulier voorintekening

Met vriendelijke groet

Bosman Wijnkopers BV
Nico McGough

p.s. sinds kort beschikken wij ook over een koele oplegruimte voor klanten zonder kelder