Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
23 Sep 2021

Architectonische wijn.

Rode wijn kende u al, wit ook en rosé. Maar wij hebben weer iets nieuws, architectonische wijn.

Robert Gilvesy was ooit een Canadese Architect met een eigen bureau in Parijs tot hij verliefd raakte op Hongarije en daar wijnmaker werd. Architectonische wijn was een feit. Hoe we aan hem komen? Maandelijks wandelde hier een aardige dame binnen die telkens twee wijnen kocht. Wij moesten ze zodanig inpakken dat haar man niet kon zien wat het was. Hij kreeg ze ‘blind’ te proeven.

Vele maanden later werd ik vanuit Hongarije gebeld met de boodschap dat alle geproefde wijnen excellent waren en dat hij (Robert Gilvesy) van mening was dat ‘zijn’ wijnen ook bij ons thuishoren. Deze bijzondere kennismaking werd gevolgd door een proeverij hier in Den Haag, uiteraard volledig ‘coronaproof’. De biologische wijnen kwamen met glans door de keuring en sinds kort zijn wij de importeur van alle wijnen van Robert Gilvesy.

Uit sappig frisse druiven (rhein riesling, olasriesling en sauvignon blanc) op de oevers van het Balatonmeer maakt deze intelligente wijnman de cuvée ‘Bohém. Fijn aromatisch, strakdroog, schoon en zuiver. Een verrukkelijk glas naast salades, vissige (voor)gerechten, romige jonge (geiten)kazen. Of gewoon als dorstlessend aperitief.

Bohém 2019 van Robert Gilvesy ter introductie van € 11,95 voor € 9,95.