Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
06 Apr 2020

Hubrecht Duijker proeft Château du Cèdre 2018

Recensie Hubrecht Duijker...

"De eerste wijn die ik van deze bezitting te proeven kreeg was meteen de beste. Een gewoon meesterlijke Malbec van het gelijknamige, in dit geval biologisch geteelde druivenras dat Cahors groot heeft gemaakt. Een wijn bovendien die zonder toegevoegde sulfieten werd gemaakt en bovendien vatrijping onderging. Niet in nieuwe maar gebruikte fusten om de houtinvloed te beperken. Behalve ferm en vlezig is de smaak lekker levendig, met kenmerkende donkere aroma’s, wat kruidigheid en sappig fruit van zowel bessen als zwarte vruchten. Een veel betere Cahors is moeilijk te bedenken. Hulde dus voor Jean-Marc en Pascal Verhaege wier naar een ceder genoemde domein 27 hectare bestrijkt."

Wat kunnen wij je over deze wijnmaker vertellen, of wil je direct bestellen.

Château du Cèdre

Het Château du Cèdre produceert Malbec-wijnen: wijnen op het fruit of wijnen die jaren rijpen. We houden ervan om alle verschillende aspecten van onze streek te verkennen en uit te drukken, gedreven door het idee om alle soorten wijnliefhebbers, de professional of de gepassioneerde wijn tevreden te stellen.

Wij doen biologische landbouw. We zijn begonnen in de vroege jaren negentig door alle herbiciden uit de wijngaarden te verbannen en zijn erin geslaagd om tegen 2002 alle chemische sproeimiddelen te verwijderen. Dit verbeterde de kwaliteit van onze druiven en moedigde ons aan om in 2009 om biologische certificering te vragen. van conversie, we hebben onze eerste gecertificeerde biologische wijn gemaakt in 2012.

 

Ontwerp van een origineel wijndomein:

Een familiebedrijf gerund door Pascal en Jean-Marc Verhaeghe

  • 27 hectare wijngaarden

  • Blauwe druivenrassen: 90% Malbec, 5% Merlot, 5% Tannat

  • Witte druivenrassen: 1ha de Viognier, 0,7 ares Sémillon, Muscadelle, Sauvignon

  • De wijnstokken zijn 20 tot 60 jaar oud, met een plantdichtheid van 4000 tot 5500 wijnstokken per hectare

  • Opbrengsten zijn beperkt tot 30 hectoliter per hectare

  • Een wijngaardteam van 12 personen, wat een gemiddelde van 1 persoon betekent voor 2,25 hectare wijnstokken

  • Merk: de honderdjarige ceder bij de ingang van ons landgoed, het symbool van het geheel

  • Missie: stel de wijnliefhebbers en de gepassioneerden tevreden

  • Dagelijkse positie bepaald door dode afrekening: ga vooruit, ervaar nieuwe manieren.

Geschiedenis

Vlaamse afkomst
Léon Verhaeghe uit Morsleede in Vlaanderen, verliet zijn geboorteland in het begin van de 20e eeuw om zich te vestigen in het zuidwesten van Frankrijk. Zijn zoon Charles startte samen met zijn vrouw Marie-Thérèse een boerderij met gemengde culturen in 1958, plantte enkele wijnstokken op het terrein en voegde elk jaar een hectare wijngaarden toe op drie verschillende percelen.

De roep van de wijnstokken
Terwijl hij nog steeds lavendel destilleert, bottelt Charles zijn eerste wijn in 1973. Zijn zonen, Jean-Marc en Pascal, behoren tot de tweede generatie. Pascal, gepassioneerd door motorfietsen, ontdekt of herontdekt de wijngaard tijdens een bezoek aan een vriend in Bourgondië, Jean-Marie Guffens in 1980.

"Tijdens de" Route du Bol d'Or ", een motorrace, stopte ik gewoon om Jean-Marie te groeten ... Ik bleef enkele dagen en deed mijn eerste echte oogst."

Acht jaar later, nadat hij enologie had gestudeerd in Macon Davayé en ervaring had met het maken van wijn in Bourgondië en in Saintsbury in de Napa-vallei, besluit hij het landgoed over te nemen, samen met zijn broer Jean-Marc, een gekwalificeerde oenoloog die zijn eerste wijnbereiding kreeg ervaring bij La Tour Blanche in Sauternes.

Terwijl Jean-Marc verantwoordelijk is voor de wijngaarden, zorgt Pascal voor de wijnen en de distributie ervan. Vanaf het begin is hun project gebaseerd op een grote overeenstemming en de convergentie van hun standpunten.

1995 het jaar van emancipatie

Het werd allemaal op de proef gesteld door een moeilijk jaar, waarin 80% van de wijngaarden beschadigd werden door hagelbuien. Jean-Marc en Pascal vragen zich af of hun manier van boeren de juiste is, omdat ze het potentieel van de streek moeten laten zien en dus de opbrengsten moeten verlagen.

"Er is een onaardse dimensie met wijnstokken, je krijgt er altijd meer voor terug dan je gaf." Door het terroir op te bouwen en dichter bij de natuur te komen, bereikten de wijnstokken evenwicht, waardoor de druiven meer smaak en kwaliteit kregen. De stijl van Château du Cèdre was geboren.

Le Cèdre Diffusion

Le Cèdre Diffusion werd in 1995 opgericht om de wijnen van onze partnerlandgoederen in Cahors te commercialiseren, waar we ook adviseren in de wijngaarden en kelders. Het feit dat deze partners het aantal flessen met hun eigen naam elk jaar verhogen, is een echt teken van succes voor ons. Het is onze bijdrage aan de ontwikkeling van de Cahors-appellatie.
Onze merken ontwikkelen

Cahors heeft een uniek en uitstekend terroir. Dit betekent dat je geweldige en complexe wijnen kunt maken die jarenlang zullen evolueren, maar ook eenvoudiger en lichtere wijnen met vergelijkbare kenmerken vanwege hun oorsprong. Wijnmerken stellen ons in staat om typische "basiswijnen" aan onze klanten voor te stellen.