Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
05 Aug 2020

Best uit de augustus test van Hubrecht Duijker

Sophenia Chardonnay 2019 Valle de UcoBestel hem hier...

Na o.m. president van Wines of Argentina geweest te zijn begon wijnveteraan Roberto Luka in 1997 zijn eigen wijngoed, Finca Sophenia. Als locatie koos hij de hoog gelegen Valle de Uco, waar ook een design kelder verrees. De 130 hectare bestrijkende wijngaard werd beplant met Franse klonen van doorgaans Franse druivenrassen. 

Voor de Sophenia Chardonnay 2019 kwamen de trossen van ruim 1200 meter hoogte, en 30 procent van het volume werd op vat vergist en gerijpt. Het is een gave, fraaie wijn geworden, bleek getint, met naast een flinke frisheid ook wat rijpheid, terwijl het aroma bepaald wordt door diverse soorten fruit (citrus, tropisch, wit) die op hun beurt subtiel omlijst worden door discrete houttonen, inclusief een vleugje vanille.

Bestel hem hier...

Villa Raiano Aglianico 2018 Campania | Bestel hem hier...

In het binnenland achter Napels, het gewest Campania, verrees ruim tien jaar terug een prachtig keldercomplex. Vroeger deed het dienst als olijfolie molen, nu staan er gistingstanks en liggen er zowel vaten als flessen. 

Met erboven een riant panoramaterras. Dit domein heet Villa Raiano, en het beschikt over 27 hectare die verspreid liggen over verschillende percelen en regionale herkomstbenamingen. Zo kwamen de blauwe, duurzaam geteelde aglianico druiven voor de Villa Raiano Aglianico 2018 van drie akkers, op hoogten tussen 300 en 550 meter. Na de gisting ging de helft van de wijn in gebruikte Franse vaten. De beheerst toegepaste houtrijping gaf de wijn een beschaafde kruidigheid en hield het rijpe fruit van bessen en zwarte vruchten gaaf intact, terwijl de wijn tegelijk sappigheid, fermheid en frisheid bezit.

Bestel hem hier...

Voor het maandmagazine van Hubrecht Duijker en al zijn proefnotities kunt u zijn website bezoeken.