Best uit de juni test van Hubrecht Duijker
Denis Jamain Les Chênes 2018
Reuilly
Vanuit een historische villa in het wijndorp Reuilly – we zijn in het stroomgebied van de Loire – bestiert Denis Jamain een lokaal wijngoed van 19 hectare. Dat in zijn geheel biodynamisch wordt gecultiveerd. Het meest geplante druivenras is sauvignon blanc, maar Denis beschikt ook over 4 hectare pinot gris. Een variëteit die we vooral kennen uit Alsace, maar die toch ook al heel lang een stille specialiteit is van Reuilly. Omdat pinot gris getinte schillen heeft (vandaar het ‘gris’ in de naam), toont de Les Chênes van Denis Jamain geen echt bleke kleur maar eerder en blanke met een vaag waas van oranje. De 2018 werd opgevoed in eiken vaten en smaakt daarom zacht kruidig en een tikje notig, met zachte zuren en milde citrusfruit. Karakter, kortom. Bestel deze door Hubrecht Duijker gerecenseerde wijn hier...
Château du Cèdre Malbec 2016
Cahors
De Haagse wijnhandelaar Nico McGough is er best trots op dat hij Château du Cèdre importeert, want dit domein maakt klassewijnen in Cahors, bovendien biologische. De eigenlijke châteauwijn is een bijna pure Malbec – van het kenmerkende druivenras in Cahors, dat de langs de Lot ligt – waaraan Jean-Marc en Pascal Verhaege nog 10 procent van gelijke delen merlot en tannat toevoegden. Voorts werd de 2016 maar liefst 22 maanden op vat gelegd, en een derde van de fusten was nieuw. Aldus ontstond een echte tafelwijn, zeer op zijn plaats bij o.m. confits, rundvlees van de grill en lamsbout. In de nog een vitale frisheid bezittende, ferme smaak domineren donkere aroma’s tegen een achtergrond van bessen, zwart fruit en een beschaafde kruidigheid. Bestel deze door Hubrecht Duijker gerecenseerde wijn hier...
Het mei maandmagazine van Hubrecht Duijker is hier.. na te lezen.