Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Sauvignon Lahn 2020

Sauvignon Lahn 2020

€24,95
Stukprijs: €0,00 /
niet op voorraad
Deze opvallende druivensoort, met een sterk aroma, wordt sinds de jaren tachtig in toenemende mate in het √úberetsch-gebied geteeld. Het steenachtige kalksteengrind en de koele herfstwinden aan de voet van het Mendel-massief produceren een levendige en ex
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Deze opvallende druivensoort, met een sterk aroma, wordt sinds de jaren tachtig in toenemende mate in het √úberetsch-gebied geteeld. Het steenachtige kalksteengrind en de koele herfstwinden aan de voet van het Mendel-massief produceren een levendige en expressieve Sauvignon van de Lahn-wijngaarden. Met verfrissende zuurgraad, delicate mineraliteit, de Lahn Sauvignon valt echt op als een trendy witte wijn. De wijn is helder met een lichtgroene glans. Aroma's van ananas, vlierbessen, kruisbessen en honing komen uit het glas naar boven. Mineraal, verfrissend en evenwichtig. Een echte asperge wijn maar hij past ook goed bij de lichte Aziatische keuken als sushi of thaise kipspiesjes met pindasaus (saté) en gerechte nuit de alpen als kwartel met cantharellen.
De wijngaarden liggen tussen de 480 en 550m hoog op de berg van Eppan gericht op het zuidoosten. (zie foto's) Het terroir bestaat uit kalksteengrind. Handmatig oogsten van de Sauvignon Blanc vindt plaats eind september. Fermentatie en ontwikkeling op de droesem in roestvrijstalen tanks tot eind februari.
Land Italië
Productiemethode Conventioneel
Herkomstbenaming DOC Alto Adige
Lekker bij Asperges, sushi, thaise kipspiesjes met pindasaus en kwartel met cantharellen.
Smaakprofiel Mineraal, verfrissend en evenwichtig.
Druivenras Sauvignon Blanc
Jaargang 2020
Inhoud