Cart
0 items
No products found...
Wishlist
items
You need to be logged in to use this feature...
Login
Log in if you have an account
Register
By creating an account with our store, you will be able to move through the checkout process faster, store multiple addresses, view and track your orders in your account, and more.
16 Jul 2020

Deze week Vincent Edouard Poirier Brut op de proeftafel van de Grote Hamersma

Vincent Edouard Poirier - Brut - cijfer 9 | bestel hem hier...

Geproefd op 25 jan 2020

Mijn IT-geweten heet Klaas-Jan. Mijn telefoon kent ’m als ‘Klaas-Jan de Computerman’. Opmerkelijk fitte verschijning. Zorgt er altijd voor dat ik online ben en blijf. Zodat de database van De Grote Hamersma fijn gevuld kan worden. Bij dat laatste heeft hij overigens zelf baat. Klaas-Jan is naast computer- ook Champagne-man. 

Onder het mom van ‘ik moet even een aantal dingetjes met je laptop doen die niet via remote kunnen’ wipt hij echter ook regelmatig hier aan. Omdat-ie dan weet dat er altijd wel een Champagne te proeven is die hij nog niet kent. Onlangs kwam hij weer even langs. Iets met een ‘virusdreiging’. Gelukkig was het geen database-phylloxera. Toch was er wel sprake van grote schrik.

Want – hoogst zeldzaam – ik had geen Champagne koud liggen. Maar wel deze droge Saumur. Lang verhaal kort: voor hij naar huis reed, is hij rap nog even langs de winkel gereden en heeft hij alle beschikbare flessen opgekocht. Het Saumur-virus had ’m te pakken.

bestel hem hier...

Over Vincent Edouard Poirier

De wijnen van Maison Louis de Grenelle zijn gemaakt met de bijzondere zorg en aandacht die de wijnmakers besteden aan het land en aan het cultiveren van de wijngaarden. Ze beoefenen duurzame wijnbouw met respect voor de bodem en het milieu.

De wijnmakers van Louis de Grenelle delen een toewijding aan "mooie druiven" met een uitzonderlijke rijpheid.De Louis de Grenelle-stijl is generaties lang opgebouwd en creëert vandaag een reeks unieke wijnen, elk met zijn eigen geschiedenis. De diversiteit van de druivensoorten, geteeld in de Loire-vallei en bereid door Maison Louis de Grenelle, biedt rijke creativiteit.

De kleur van deze Vincent Edouard Poirier Brut is lichtgeel en helder. De geur geeft ons de frisheid van wit fruit uit appel en citrusvruchten. Hij is zacht met bloemen- en citrusaroma's. Een echte klassieker. Het is vooral een zeer mooie wijn om te serveren als aperitief.

Chenin Blanc, de 'grote druivensoort', komt in de Loire-vallei helemaal tot zijn recht. Het is een robuuste, complexe variëteit die structuur aan de blend toevoegt, de frisheid en het fruit dat zo kenmerkend is voor Louis de Grenelle brengt en de wijnen voorbereidt op rijping in de tuffeau-stenen kelders.

Chardonnay, bekend om zijn mineraliteit, finesse en elegantie, voegt een stralend en heerlijk aspect toe aan het gehemelte.

bestel hem hier...