Cart
0 items
No products found...
Wishlist
items
You need to be logged in to use this feature...
Login
Log in if you have an account
Register
By creating an account with our store, you will be able to move through the checkout process faster, store multiple addresses, view and track your orders in your account, and more.
01 Dec 2020

Wat een recensie van de Grote Hamersma!

Leclerc Briant Réserve 'Brut' | 9+

Geproefd op 10 dec 2020

"Nog een keer proeven hoefde eigenlijk niet meer. Kreeg na de allereerste kennismaking meteen de hoogst mogelijk eer toegedacht. Werd uitgeroepen tot Officiële Huis-champagne van de Familie Hamersma. Daar kan Proefschrift, die ’m daarna tot ‘Beste Champagne in de categorie tussen 30 en 40 euro’ verklaarde, niet tegenop."

Helaas is dat laatste niet meer van toepassing: een groeiende populariteit gaat gepaard met een stijgende prijs. Enfin, toch een reden om de aangeboden proeffles aan de tand te voelen: net de verse dégorgement (oktober 2020) geproefd van louter fruit uit 2016, een jaar dat de boeken in is gegaan met als aantekeningen 'puur fruit' en 'elegantie'.

Maar voor we gaan proeven (dat wordt naar binnen toe uitspugen) even nog over Leclerc Briant: piepkleine producent in Épernay. Tot 2010 onder de meer dan bezielende leiding van Pascal Leclerc. Maar het noodlot sloeg toe. Leclerc kwam te overlijden. En waar dan in wijnsprookjes vervolgens de kinderen de boel oppakken en verder perfectioneren, ging die vlieger deze reis niet op. Twee grote champagnehuizen, Lanson en Roederer, gingen er met de buit vandoor, waarbij laatstgenoemde vooral interesse had in de 12 hectare biodynamische wijngaarden van Leclerc, al ‘schoon’ sinds 1947.

Vervolgens werd een aparte deal gesloten met een Amerikaanse investeringsmaatschappij die direct het complete team dat voor Leclerc werkte weer aannam. Inmiddels uitgegroeid tot een van de toonaangevende biodynamische producenten. Met hier hun ‘eenvoudige’ versie. Afgewogen droog en zodoende nimmer schraal. Verfijnde mousse zonder te romig te worden. Viriel wit fruit. Louterend en verheffend. Halleluja!

Bestel deze fantastische champagne van Leclerc Briant hier...